TA Certificate 2016

Hierakonpolis

Byen var en religiøs og politisk hovedstad i det Øvre Ægypten i slutningen af ​​den Prædynastiske periode (ca. 3200 -3100 f.v.t.)
Den gamle by blev kaldt Nekhen af de gamle ægyptere, mens grækerne kaldte byen Hierakonpolis, som betyder falkens by. Nekhen forblev et religiøst center for falkeguden Horus, selvom Edfu senere blev provinshovedstaden og omfattede Horus templet.

Resterne af den gamle by blev først udgravet i slutningen af ​​det 19. årh. af de engelske arkæologer James E. Quibell og F. W. Green.
Quibell og Green fandt et hoved depot under templet, hvor det mest kendte monument fra templet, Narmers Palette, blev fundet i 1897.

Der findes også ruiner af en struktur i Nekhen med det misvisende navn, "fort". Det er et massivt lerstens kabinet, bygget af kong Khasekhemwy fra det 2. dynasti. Den sande funktion af denne struktur er stadig ukendt, men det synes at være relateret til ceremonielle, kongelige ritualer.

Ud over dette er der også fundet mange dekorerede grave, hvor gipsvæggene er malet med mange spændende religiøse scener og billeder af forskellige dyr, bl.a. æsler eller zebraer, stenbukke, strudse, løvinder, impalaer og gazeller, der dateres tilbage til 3000 f.v.t.

Den ældste kendte zoologiske samling, der blev fundet her under udgravningen i Hierakonpolis i 2009, dateres tilbage til ca. 3500 f.v.t. De eksotiske dyr omfattede flodheste, elefanter, bavianer og vildkatte.