TA Certificate 2016

Gerf Hussein Templet

Var et af de mindre heldige templer, der blev beskadiget af vandet fra Nassersøen, men det lykkedes at flytte templet, og selvom det har mistet mange af sine storslåede sektioner, er der andre dele, der har overlevet indtil i dag.

Templet blev bygget under Ramses II, den mest berømte bygherre i det gamle Ægypten, i løbet af det 13. århundrede og det Nye Rige.

Templets oprindelige placering var 87 kilometer syd for den første Katarakt. Templet blev nævnt og registreret i mange rejsendes og historikeres rejsebeskrivelser i det 19. og det 20. århundrede.

Gerf Hussein Templet blev betragtet som et af de bedste mesterværker og kunstværker fra det Gamle Ægypten, der blomstrede og nåede sit højdepunkt under Seti I og hans søn og efterfølger Ramses II.

Efter opførelsen af ​​Den Høje Dæmning i 1971, blev resterne af templet flyttet fra sin oprindelige placering til Kalabsha øen, sammen med yderligere tre templer; Kalabsha, Beit El Wail, og Dekka.

Templet var viet til ​​guden Ptah, Hathor, og nogle andre lokale guder samt Ramses II. Det var en af ​​de mest bemærkelsesværdige konstruktioner, der blev bygget i Nubien under Ramses II ligesom Beit El Wali og Abu Simbel templerne.

Ramses II havde, ligesom så mange andre konger af Det Ny Rige, særlig opmærksomhed på Nubien, for at styre og holde kontrol på de vigtige handelsruter mellem det Gamle Ægypten og Nubien, der i dag ligger syd for byen Aswan, samt for at besktte Ægyptens sydlige grænser mod invasioner og oprør.