TA Certificate 2016

El Kab

El Kab er en gammel ægyptisk by, der ligger på østbredden af Nilen omkring 90 km syd for Luxor og 17 km nord for Edfu.

El Kab var også kendt som den gamle by Nekheb, hvis navn stammer fra gudinden Nekhbet, der var afbildet som en hvid grib. Generelt er dette område kaldet El Kab, men det er i realiteten de to gamle byer Nekheb El Kab på den østlige bred af Nilen og den ældre Nekhen, nu kendt som Kom el Ahmar (Den Røde Høj) på den modsatte bred. Begge byer var religiøse og kultur centre i oldtiden.

Byen El Kab er omfattet af en gammel ægyptisk bosættelse, klippe grave fra ​​det 18. dynasti (1550 - 1292 f.v.t.), ruinerne fra et gammelt ægyptisk tempel, der stammer fra den tidlige dynastiske periode (3100-2650 f.v.t.) og frem til den ptolemæiske periode (332-30 f.v.t.), samt nogle mure fra et koptisk kloster.

Området blev først udgravet af James Quibell i slutningen af ​​det 19. årh., men andre arkæologer har brugt tid på dette sted bl.a. Frederick William Green, Archibald Henry Sayce, og Joseph John Tylor.

Byen er omgivet af en massiv lerstensmur, der er 530 m2 og 11,5 m tyk, som blev opført af Nectanebo II, som en defensiv fæstning.