TA Certificate 2016

Edfu Templet

Edfu er meget kendt for dets store ptolemæiske tempel, der blev opført mellem 237 f.v.t. og 57 f.v.t.
Horus templet i Edfu er det mest velbevarede tempel i hele Ægypten, der blev bygget efter de gamle ægyptiske regler og principper.

Templet er dekoreret med mange relieffer, som dækker vægge og søjler, der fortæller om de gamle ægyptiske religiøse ceremonier, fester og ritualer. Et af de mest interessante af disse relieffer er myten om Horus og sin hævn over Seth,, der havde myrdet hans far Osiris.
Derudover findes der andre relieffer, der viser opførelsen af ​​templet, målings ritualet, grundstens ceremonien og andre igen handler om de forskellige offerscener.

Templet omfatter fire statuer af falkeguden Horus, hvoraf to af dem står ved indgangen til den store pylon væg, samt et naos i granit der tilhørte Nectanebo II (C 360-342 f.kr)
Helligdommen er det ældste monument i templet og tilhører et tidligere tempel. Templet omfatter også andre ruiner, der tilhører Ramses III.

Resterne af den gamle garnison i Edfu ligger omkring 50 m vest for templet - til venstre for templets ældste Pylon væg.
Et fransk og polsk hold har udgravet noget af den antikke by, og fundet mastaba grave fra det gamle rige samt ruinerne fra et romersk hus.