TA Certificate 2016

Det Store Tempel

Det store tempel er 30 m højt og 35 m langt med 4 siddende kolosser, hver på 22 m i højden, der flankerer indgangen, to på hver side, som forestiller Ramses II på tronen.

På hver side af hans trone finder man mange relieffer og billeder, der skildrer Rameses' besejrede fjender; nubiere, libyere og hittittere.

Yderligere små figurer ved siden af og mellem kongens ben repræsenterer hans børn, hustruer og diverse beskyttende guder og symboler på magt.

Efter indgangen kommer man til Den Store Søjlehal, der måler 18 m i længden, og er 16 m bred. Den består af 8 kolosser der skildrer Ramses II, 4 på hver side, hver på 8 m.

Den nordlige væg af Den Store Søjlehal, som er afbilledet med detaljer fra slaget ved Kadesh, er en af de mest detaljerede af alle eksisterende krigsscener med over 1100 figurer: Man ser her den ægyptiske lejr og kongens telt – soldaterne venter på nyt, træner, spiser, fodrer heste osv. Kongen holder krigsråd og to spioner fra hittitternes lejr afhøres. Hæren marcherer mod den belejrede by Kadesh. Ramses farer i sin stridvogn ind blandt fjenderne og dræber dem nådesløst; nogle falder på knæ og beder om nåde. Efter slaget tælles fjenders afskårne hænder, og fanger føres af sted. En løve assisterer Ramses i kampen.

Søjlehallen ligger bagved og den består af 4 søjler, hvor Ramses II ofrer til mange forskellige guder.

På bagsiden ligger det allerhelligste, der indeholder 4 siddende figurer: Ptah, guden for skygge, Ramses II - som en gud, Amon Re og Horakhty hvor solen på skift rammer dem to gange om året, den 22. februar og den 22. oktober; da kongen blev født og kronet. Oprindeligt var datoen den 21. inden templet blev flyttet i 1964.

På disse to datoer, kommer solens stråler hele vejen ind i templet og rammer tre af statuerne; Amon Re, Horakhty samt Ramses II. Strålerne rammer ikke Ptah, da han var guden for skygge.