TA Certificate 2016

Det Nubiske Museum

Nubien ligger mellem Aswan mod nord og byen Debba i Sudan mod syd. Ordet Nubien er afledt af ordet "Nebo”, der betyder guld på hieroglyffer, som Nubien var kendt for i oldtiden.

Nubien blev konfronteret for en stor fare og udfordring, da den Høje Dæmning blev opført. På grund af dæmningne, ville Nubien drukne, da vandsstanden steg op til mere end 60 m.

Heldigvis hjalp UNESCO den ægyptiske regering med at redde skattene i Nubien, der indeholdt en række faraoniske templer.

Nubien blev ikke oversvømmet på en gang, da det skete tre gange før den høje dæmning blev bygget. Første gang var da Aswan-dæmningen blev opført i 1902, og det var grund til en stigning i vandniveauet i Nilen, der derfor truede monumenter i Nubien.

Anden gang var i 1912, mens den tredje gang var i 1932, men den virkelige udfordring opstod, da den ægyptiske regering, under præsident Gamal Abdel Nasser, besluttede at bygge den høje dæmning for at producere elektricitet og kontrollere Nilens vandstand.

Den Høje Dæmning forårsagede en konstant stigning af Nilens vandniveau, og derfor blev det afgørende at lægge en enorm indsats for at beskytte de Nubiske monumenter fra denne trussel.

Efter ægyptisk initiativ, placerede UNESCO en international appel for den største drift af flytning i historien med mere end 40 lande, der deltog i processen med finansiering eller ved at sende arbejdere til at hjælpe ægypterne for at bevare deres store verdens arv. Projektet fik navnet "Nubien Rednings kampagne"

Museet er designet af Mahmoud Al Hakim, der skabte designet i harmoni med omgivelserne og naturen, der bestod af bjergene, store sten og den skinnende sol.
Det nye Nubiske museum blev åbnet i 1997, og dækker ca. 50.000 m2.

Museet anses for at være en indgang til Ægyptens historie, der gør det muligt for besøgende at forstå den store udvikling, der skete i det gamle Ægypten, og for at følge med historien fra oldtiden til den moderne tid især i Nubien.