TA Certificate 2016

Beit El Wali templet

Templet ligger omkring 55 kilometer syd for Aswan, og var dedikeret til guden Amon; Kongen over ​​guderne, samt guden Khnum. Templet blev flyttet efter opførelsen af ​​den høje dæmning i 1960'erne, til et andet sted, som er højere end dens oprindelige placering for at undgå at blive skadet af vandet fra Nilen. Denne mission blev udført af polske arkitekter, med finansieringen fra den Schweiziske Institution og Chicago Institutionen.

Templet blev hugget ud af klippen under Ramses II i Nubien, som et bevis på hans stærke kontrol over området. Mange af de udskæringer og dekorationer i templet er stadig bevaret, men nogle af dem har mistet deres fantastiske farver.

Dets oprindelige placering var temmelig mærkelig, da det blev bygget på et isoleret sted langt fra enhver moderne eller gamle byer.

Det er derfor, at mange historikere mener, at Beit El Wali Templet blev bygget af Ramses II for at vise sin magt og kontrol i Nubien.

Strukturen af templet blev ændret i begyndelsen af ​​den koptiske periode, og mange af dens farver og relieffer er stadig i god stand. Måske er det derfor templet fik navnet "Beit El Wali" eller ”den fromme leder”, da det fungerede som et hus for munke og kristne ledere i en lang periode, hvor kopterne i Ægypten flygtede fra romernes brutalitet og tyede til den sydlige del af landet.