TA Certificate 2016

El Quseir

Oversat fra arabisk ”Det Lille Fort”. Beliggende ca. 138 km syd for Hurghada og ca. 139 nord for Marsa Alam ligger El Quseir med sine godt 50.000 indbyggere.

Byen er en gammel havneby, der allerede var forholdsvis kendt under faraonernes tid – det var bl.a. derfra at dronning Hatshepsut sendte sin flåde til landet Punt i 1493 f.v.t., som det er afbilledet i hendes dødetempel i Deir El-Bahri ved Luxor. Byen var også kendt under den græsk-romerske tid som ”den Hvide Havn”, og adskillige civilisationer, har igennem de sidste 4000 år, brugt denne afsidesliggende forpost som et udgangspunkt, når de tog på opdagelse, ville udvide grænserne samt handle med fremmede lande.

Byen fik sit ry og navn fra et gammelt fort, der blev bygget i det 16. årh. af Sultan Selim I fra Tyrkiet, der erobrede Ægypten i 1517.

Byen er fortsat et roligt feriested med sandstrande og koralrev - det har udviklet sig fra at være en stor industriby til at blive en vidunderlig dykker destination. Regionens hovedattraktion er de velbevarede, fantastiske koralrev, og grundet det miljøbevidste område, er dykning begrænset til et reduceret antal dykkere, for dermed at minimere belastningen i det undersøiske miljø.

Et overblik over El Quseir

Mange af hotellerne i området, såsom Mövenpick, Flamenco Beach Ressort og Utopia Beach Club, Mangrove Bay Ressort og Fanadir der alle har dykkercentre, arbejder for at holde El Quseir miljøvenligt, og uddanner selv deres medarbejdere til at tænke miljømæssigt.

Endvidere er El Quseir ikke kun en badeby, men også af historisk betydning, forsøger lokale embedsmænd at sikre at byens kulturarv opbevares sikkert. Gamle bygninger, der er bygget i klassiske franske og britiske stile med store terrasser og træ balkoner, skal beskyttes mod at blive solgt og revet ned. En forening er blevet oprettet for at opnå disse mål, således at El Quseir kan bevare sin vidunderlige gamle essens og samtidig fremstå som et første klasses turist destination.

Derfor er El Quseir i dag et af de mest usædvanlige steder i Ægypten, hvor man kan tage på dykkerture i Det Røde Hav, eller tilbringe en behagelig eftermiddag med solbadning på en uberørt strand, og på samme tid, besøge historiske steder, der kun ligger et stenkast derfra.