TA Certificate 2016

Ain Sokhna

Byen ligger ca. 55 km syd for Suez bugten og ca. 120 km øst for Cairo. Nylige arkæologiske udgravninger har vist, at der var en gammel faraonisk havn og bosættelse i dette område. Havnen blev primært brugt til at krydse over til den sydlige del af Sinai-halvøen på den anden side af bugten. Der findes nogle vigtige klippe-inskriptioner i området - især er der en inskription af Mentuhotep IV, den sidste konge af det 11. dynasti (ca. 2000 f.Kr.).

Ain Sokhna er vært for økonomisk betydningsfulde reserver af råolie og naturgas, der er udvundet på området. Regionen har derudover sukkerfabrikker og andre tunge industrier bl.a. keramik og cement.

Ain Sokhna’s placering nær Cairo har gjort det til en vigtig destination for Cairenske turister, som ønsker at komme ud af hovedstadens berygtede sommervarme. Med en motorvej bygget i slutningen af ​​2000'erne, er Ain Sokhna lidt mere end en times kørsel fra Cairo, og er således hovedsagelig en weekend destination, mens længere ferier ofte afholdes i Alexandria eller ved den vestlige del af den nordlige kyst i stedet. Det er en af ​​de få ressorter på Ægyptens Rødehavs Riviera, der primært er optaget af ægyptere; de fleste andre ressorter er optaget af europæiske turister.