Du har valgt dansk

TA Certificate 2016

Medicin

Dækker det gule sygesikringsbevis, hvis jeg bliver syg i Ægypten?

Nej. Det gule sygesikringsbevis dækker ikke uden for EU. Du skal selv sørge for at tegne en sundhedsforsikring, eller en rejseforsikring, der dækker sygdom ved rejser udenfor EU. Hvis du får brug det, kan Den Danske Ambassade i Cairo hjælpe dig med at komme i forbindelse med dit forsikringsselskab og din familie, finde en læge eller et hospital, men de kan ikke hjælpe med omkostningerne.

 

Har jeg brug for vaccinationer, inden jeg rejser til Ægypten?

Det er ikke nødvendigt at blive vaccineret for at rejse til Ægypten, men vi råder dig til altid at spørge din læge til råds. Senest 2 mdr. inden afrejse bør du dog, om nødvendigt, få dine vaccinationer mod stivkrampe, difteri, polio, tyfus og hepatitis A og B.

 

Hvilke medicinske faciliteter er til rådighed i Ægypten?

Der er mange hospitaler og klinikker i Ægypten, der tilbyder en bred vifte af behandlinger, lige fra behandling af ​​mindre lidelser til alvorlige sygdomme eller ulykker, der gør operation nødvendig. Stort set alle medicinske faciliteter er godt rustede til mindre alvorlige tilfælde, og i større turistbyer er der førsteklasses moderne klinikker. Hvis du kun har brug for at købe medicin, kan du finde apoteker på hvert gadehjørne i hele Ægypten.

 

Hvilke sundhedsmæssige forhold skal jeg være opmærksom på, under mit ophold i Ægypten?

Særligt om sommeren og efteråret er her mange myg om natten, og det er derfor tilrådeligt at bruge en forebyggende spray eller en beroligende salve, især i tilfældet af allergi, bør du beskytte dig selv. I Nil regionen, er der en øget risiko for at blive smittet med den kendte schistosomiasis, også kendt som bilharziose, hvis du kommer i direkte kontakt med flodvandet. Dette kan føre til alvorlige sygdomme, så undgå at bade i floden og drik kun vand på flaske. En førstehjælpskasse anbefales på alle ture, og hvis du tager visse former for medicin regelmæssigt, bør du medtage en tilstrækkelig mængde. Diaré er meget udbredt blandt turister, og ægyptisk medicin er som regel bedre og billigere end i Danmark. Den mest almindelige årsag til ubehag er, at turister ikke er vant til varmen, og derfor ikke drikker nok vand. Alkohol og koffeinholdige drikke virker vanddrivende, så sørg for at drikke masser af vand, gerne op til 6 liter om dagen. Tegn på forestående dehydrering er, hvis du sjældent behøver at gå på toilettet og din urin er mørkegul. Kolde drikke, postevand eller overdrevent forbrug af ukendte fødevarer og krydderier kan også forårsage maveproblemer.