Du har valgt dansk

TA Certificate 2016

Generelt

Er jeres udflugter private?

Ja. Alle vores udflugter er private. Dvs. at du rejser med din egen bil, chauffør og rejseleder. Det betyder også at din udflugt bliver mere fleksibel, da du ikke er afhængige af andre turister, og du vil få mere information der er skræddersyet til dine interesser. Krydstogter og bådture vil ikke være private, da der her vil være andre rejsende. Nogle udflugter kan vi tilbyde som både private såvel som gruppe udflugter.

 

Er Ægypten et sikkert rejsemål?

Den Ægyptiske befolkning er stadig meget venligtsindede mod udenlandske besøgende - og revolutionen og protesterne i 2011 - 2013 var/er ikke rettet mod turister. Meget få voldelige eller terror episoder har fundet sted i de seneste årtier, og den samlede kriminalitet er meget lav, så turisterne kan trygt rejse rundt i landet. Der er stor tilstedeværelse af politi og militær for ekstra beskyttelse. Mange millioner turister nyder en problemfri ferie i Ægypten hvert år, og derfor tilråder vi til at tage de samme forholdsregler, som i en europæisk by. For at være helt sikker, og for at lære om den aktuelle situation, foreslår vi, at du læser mere på udenrigsministeriets hjemmeside: Udenrigsministeriets rejsevejledning for Ægypten

 

Er Ramadanen et godt tidspunkt at besøge Ægypten på?

Nogle rejsende vil måske helst undgå at rejse til Ægypten under Ramadanen, der er den hellige måned for muslimer. Under Ramadanen faster troende muslimer, dvs. at fra solopgang til solnedgang er det ikke tilladt at spise eller drikke, og derfor er mange ægyptere trætte og ukoncentrerede midt på dagen. Restauranter, lokale virksomheder og offentlige kontorer lukker tidligere end normalt,og de fleste turistattraktioner lukker som regel to timer tidligere og gør besøgstiden kortere. Det er ofte meget svært at få serveret alkohol på restauranter, barer og caféer. På den anden side er Ramadanen en festlig måned, og mange ægyptere går ud om aftenen og fejrer den hellige tid på coffeshops, der ofte har åbent til langt ud på natten. Måneden slutter med Eid al-Fitr, som er en tre dages lang fest, der fejres af unge og gamle, og med masser af mad og søde kager.

 

Hvad er den lokale tidszone i Ægypten?

Ægypten er to timer foran Greenwich Mean Time (GMT +2). Sommertiden blev afskaffet i 2011, hvilket betyder at om sommeren ligger Danmark og Ægypten i samme tidszone, men om vinteren er Ægypten 1 time foran.

 

Hvad er det bedste tidspunk at besøge Ægypten?

Det bedste tidspunkt afhænger af dit humør og dine planer, da Ægypten kan besøges året rundt. Hvis du ønsker at tage på et Nilkrydstogt eller på en masse sightseeing udflugter, er vintersæsonen fra oktober til marts bedst, fordi det ikke er så varmt som om sommeren. Kan du rejse i marts - april (ekskl. påske) eller i oktober - november, er her mindre travlt, og temperaturerne er stadig behagelige. Dykning og strand ferie er til rådighed hele året, men i vintermånederne, kan aftenerne være lidt kølige, og især om foråret, kan der forekomme stærke vinde eller sandstorme. Om sommeren er temperaturen ganske høj, men der blæser næsten altid en behagelig brise, og det er ikke så fugtigt som i Europa, så det er stadig udholdeligt.

 

Hvem skal jeg kontakte i tilfælde af problemer på min rejse i Ægypten?

Vi står til rådighed 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen, mens du er i Ægypten. Normalt er der ingen problemer, men vi giver dig altid vores kontaktoplysninger, før du ankommer, i tilfælde af nødsituationer. Forsøg ikke at løse større problemer selv, og tøv ikke med at ringe til os. Fortæl os om problemet med det samme, og ikke først når du er rejst hjem. Vi er her for dig.

 

Hvilke fritidsaktiviteter er tilgængelige i Ægypten?

Ægypten er en af verdens mest populære feriedestinationer, og har et meget varieret program for enhver. Det Røde Hav er kendt for at være et dykker- og snorkleparadis, og de gode vindforhold tiltrækker surfere. Også golf, quad biking og ridning er muligt på alle større turistdestinationer, og utallige butikker og markeder er ideelle til en shoppetur. I Sinai er der er mange muligheder for at gå gennem kløfter, men højdepunktet er selvfølgelig de gamle templer og bygninger, der fascinerer millioner af besøgende hvert år. Talrige ture tager dig for en dag eller to til de berømte faraoniske seværdigheder og kultur elskere kan også bestille et krydstogt på Nilen og / eller Lake Nasser. Om aftenen, er der især på hotellerne et natteliv med restauranter, natklubber og barer.

 

Hvilke rejsedokumenter skal jeg medbringe til Ægypten?

For at rejse ind i Ægypten skal du medbringe dit pas, der skal være gyldigt mindst 3 mdr. efter indrejse, en returbillet (for charter) og et turistvisum. De fleste nationaliteter, herunder danskere, kan let erhverve sig et turistvisum ved ankomst til lufthavnen. Prisen er $25 US Dollars, men du kan også betale i Euro eller Ægyptiske pund. Du kan også erhverve dig et visum inden du rejser, gennem den Ægyptiske Ambassade.
 

Hvilke sprog taler man i Ægypten?

Arabisk er det officielle sprog i Ægypten, men den ægyptisk-arabiske dialekt adskiller sig fra andre arabisktalende lande som Tunesien og Saudi Arabien. Inden for landets grænser findes der forskellige regionale dialekter. De fleste ægyptere, der arbejder med turisme, taler rimeligt godt engelsk mens tysk eller russisk også ofte er godt forstået. Børn bliver undervist i skoler til at tale fremmedsprog og de elsker at praktisere deres sproglige færdigheder med turister. I populære turistområder ved børn helt ned til to år, hvordan man siger velkommen til Ægypten, hvad er dit navn, baksheesh (drikkepenge), giv mig penge/cigaretter/slik, på mange sprog.

 

Hvilken type af fødevarer er tilgængelige i Ægypten?

Udvalget af mad i Ægypten er meget bredt og kosmopolitisk. Oftest finder du retter der er en krydsning mellem det mellemøstlige og middelhavs køkkenet. Mad er tilgængelig både på flotte restauranter eller fra gadehjørnernes boder og snackbarer. De mindre madboder og caféer tilbyder normalt et godt udvalg af billige let krydret ægyptisk mad samt sandwich, pizza og pommes frites. Falafel er en snack lavet af bønner og er tilgængelig helt frisk lavet fra ethvert gadehjørne. De fleste større hoteller og ressorts tilbyder desuden en bred vifte af internationale retter, og det lokale køkken indeholder fremragende fiske- og skaldyrsretter, pasta og sandwich. Der er også et par store fastfood-kæder i de større byer, herunder Hurghada. Forvent at finde næsten enhver form for madlavning dog med begrænsede menuer. En tre retters menu på et hotel vil koste alt fra omkring 75 EGP og opad, mens du kan få en tre retters menu på en lokal café for omkring 25 EGP. Vestlige fastfood restauranter, såsom McDonald’s og Pizza Hut er et almindeligt syn i de større byer.

 

Hvor er Sfinks Rejser beliggende

Vores hovedkontor er beliggende i Hurghada, men vi har kontakter i alle de større turistbyer såsom Aswan, Luxor, Cairo og Sharm El Sheikh. Derudover har vi, i alle større byer, repræsentanter i lufthavne, på togstationer, busstationer, i havne, på hotellet eller på skibet der vil assistere dig.

 

Hvor kan jeg spille golf i Ægypten?

Hvis du har fritid i løbet af din ferie, og er interesseret i at spille golf, kan du finde golfbaner i Ægypten, for egen regning! Alexandria, Cairo, Luxor, Taba, Sharm El Sheikh, Hurghada, Soma Bay, El Gouna og Makadi Bay har smukke golfbaner midt i det fantastiske landskab.

 

Hvor meget bør jeg give i drikkepenge for tjenesteydelser i Ægypten?

Det er helt op til dig selv, hvor meget du vil give i drikkepenge for den enkelte tjeneste. Vi anbefaler følgende: Hvis du har fået en god behandling er det en fin måde at sige tak på, ved at give nogle drikkepenge. Hvis du føler dig dårligt behandlet, eller har fået en dårlig service på f.eks. en restaurant, er det bedre at gemme drikkepengene til en anden, som har fortjent det. Det er altid en god ide at have små sedler, eller nogle mønter ved hånden.

 

Hvordan kan jeg foretage opkald og surfe på nettet i Ægypten?

Telefon service er tilgængelig overalt i Ægypten, bortset fra isolerede områder, og mobiltelefoner er standard for næsten enhver. Landekoden til Ægypten er +20 og ønsker du at ringe fra Ægypten, med en udenlandsk mobiltelefon eller fra et fastnet-nummer, så glem ikke at vælge landekode og derefter undlade 0 fra koden. Hvis du ønsker at ringe ud af Ægypten foreslår vi, at du køber et simkort, eller et telefonkort, da det er meget billigere, og de forudbetalte kort er til rådighed i mobiltelefon butikker og i næsten alle supermarkeder. Internetcaféer er lettilgængelige, og findes ofte på hoteller, på skibe og i cafeer, nogle stiller endda gratis, trådløst internet til rådighed, hvis ikke er prisen meget fornuftig.

 

Hvordan kan jeg komme til Ægypten?

De fleste rejsende kommer til Ægypten med internationale flyvninger fra mange europæiske storbyer, og flyver normalt til Hurghada, Sharm El Sheikh, Cairo, Luxor og Marsa Alam. Det er også muligt at rejse med skib eller båd, yacht eller færge over Middelhavet eller Det Røde Hav. Rejsende der kommer til Ægypten via båd skal lave deres rejsearrangementer individuelt. Ægypten har landegrænser op til Sudan, Libyen og Israel.

 

Hvordan kommer jeg til storbyerne og seværdighederne i Ægypten?

De største rejsemål for turister ligger ofte over store afstande. Derfor findes der forskellige måder hvorpå du kan rejse over lange afstande i Ægypten - enten med indenrigsfly, tog eller bus; dog er der kun tog mellem Alexandria, Cairo, Luxor og Aswan. Busser kører mellem Cairo/Hurghada og Cairo/Sharm El Sheikh, Cairo/Luxor/Aswan, eller mellem Sharm El Sheikh/Hurghada/Luxor/Aswan, og koster kun et mindre beløb. Nasser Søen og de andre historiske steder langs Nilen kan udforskes som en del af et krydstogt med båd, dahabeya eller felucca. For udflugter der ligger over små afstande, bliver du transporteret i bil eller minibus.

 

Hvordan skal jeg klæde mig, når jeg rejser rundt i Ægypten?

Ægypten er et konservativt muslimsk land og besøgende bør udvise respekt for deres overbevisninger og traditioner. På hotellet kan du bære shorts eller bikini, men når du er uden for hotellets område anbefaler vi en let påklædning. Om sommeren er her meget varmt, og solen skarp, så let bomuldstøj og en hat er den bedste beskyttelse mod solskoldning og hedeslag. Om vinteren, mellem oktober og marts, kan der om aftenen og natten være en frisk vind og ofte lidt regn i den nordlige del. Derfor anbefaler vi at medbringe lidt varmt tøj. Behagelige sko er et must, når du skal på sightseeing.

 

Kan jeg sende postkort hjem fra Ægypten?

Ja. Du kan finde postkontorer i alle byer, og de har normalt åbent mellem kl. 09.00 og 21.00. Fredage dog mellem kl. 18.00 og 23.00. Der findes postkasser på alle hoteller, på den måde sparer du vejen til postkontoret. Du kan som regel købe frimærker samme sted som du køber dine postkort. Skal du sende større pakker, og skal det gå lidt hurtigt, findes der internationale eksprestjenester såsom EMS, DHL eller FedEx.

 

Skal jeg have min egen rejseforsikring, når jeg rejser med Sfinks Rejser?

I tilfælde af sygdom eller ulykker, ved annulering af udflugter eller overnatninger eller hvis du mister nogle ejendele, når du rejser med Sfinks Rejser, er det din egen rejseforsikring, der skal dække udgifterne, så det er godt at have forsikringsdokumenter eller lign. med. Den danske sygesikring dækker ikke hjemtransport, lægebehandling eller andre lægelige udgifter uden for EU.