TA Certificate 2016

Den Sorte Ørken

Ligger ca. 50 km syd for Al Bahariya oasen, og strækker sig over 20 km i en region med vulkan-formede bjerge, med store mængder af små sorte sten. Stenene ligger spredt ud over den orange-brune jord, så det er ikke helt så sort som mange mennesker kan håbe på - især hvis man har besøgt Den Hvide Ørken, som har formationer, der virkelig er kridthvide, vil man forestille sig en ørken, der er ligeså dramatisk.

Da bjergene eroderede, dækkede de ørkenen med et lag af sort pulver og sten, der giver den sit navn. Fra de sorte vulkanske bjerge, opstod et mørkt vulkansk materiale kaldet dolerit, hvilket er hvad de sorte sten er lavet af. Bestig de engelske bjerge, som er det højeste punkt i Den Sorte Ørken, og du vil blive belønnet med en fantastisk udsigt over det mærkelige landskab.

Den ægyptiske regering deklarerede i 2010 Den Sorte Ørken og Bahariya Oasen som naturreserver på grund af den rigdom og biologiske mangfoldighed, som et videnskabeligt internationalt forskningsområde. Samtidig er det også her, at man har opdaget den næststørste struktur af en dinosaur i verden, i oasen, hvilket indikerer, at den vestlige ørken i almindelighed og især Den Sorte Ørken var et hjem for mange dyr endda dinosaurer.